Jubileumreis
Door: Margot
Blijf op de hoogte en volg Margot
05 Januari 2026 | Nederland, Goirle
Voor iedereen een heel gelukkig en gezond 2026!
Een jubileumjaar gaat het worden! Inmiddels kom ik al 10 jaar in Kighare op de kop af in januari, sinds 2016.
En de school bestaat dit jaar officieel 5 jaar! In 2019 zijn we kleinschalig begonnen met de kleuterschool en in 2021 hebben we de officiële erkenning gekregen en zijn ingeschreven in het landelijke register.
Veel excuses om te gaan feesten dus! Volgende week begint het nieuwe schooljaar en gaat klas 5 beginnen in een nieuw gebouw. Natuurlijk zijn er weer wat uitdagingen, vorige week hevige regens bijvoorbeeld.
Er zal veel werk verzet moeten worden, tafeltjes, stoeltjes en kozijnen verven, nieuwe boeken aanschaffen, de grote toeloop van kinderen in goede banen leiden, nog een nieuwe leerkracht aanstellen en zo nog veel meer.
Gelukkig gaat Désirée mee, ook ambassadeur van onze stichting.
Iedereen hartelijk dank voor de overweldigende kerstdonaties! Zonder jullie zouden we dit niet kunnen realiseren!
IJs- en weder dienende gaan we morgen vliegen. Het is op zich al een uitdaging om op de luchthaven te komen en vervolgens om met het vliegtuig weg te komen met deze extreme weersomstandigheden.
(Ruim 10 cm sneeuw, chaos op de weg, op het spoor, geannuleerde vluchten, gesloten scholen, ongelukken etc., leuk om later nog eens na te lezen, haha)
630 sneeuwschuivers over 's herenwege, 18 miljoen kg zout, het helpt allemaal niet.
Wij zullen aan jullie denken als wij 36C verderop zitten, met weer andere uitdagingen, dat is zeker.
Je kunt wel zeggen dat de wereld een beetje in brand staat, best spannend wat er allemaal gebeurd.
Ook Tanzania was rondom de verkiezingen onrustig, maar nu gaat het leven weer gewoon door.
Zo snel mogelijk zullen we laten weten hoe de reis verlopen is, we gaan eerst een paar dagen naar Moshi.
Heel veel sterkte jullie allemaal met de winter,
Désirée en Margot.
05 Januari 2026 - 19:30
Myriam:
Een hele goede vlucht, hoop voor jullie dat jullie kunnen vertrekken!
kijk nu al uit naar de reisavonturen!
05 Januari 2026 - 21:51
Lia Vlemmix :
Lieve Desiree en Margot,
Heel veel reisplezier en een geweldige tijd samen in Tanzania.
Ook heel veel succes met de school en geniet van de mooie dankbare kindjes!
05 Januari 2026 - 23:09
Hennie Van Mol:
Lieve Dees en Margot, een hele voorspoedige reis en heel veel succes en plezier samen in Tanzania!
06 Januari 2026 - 08:45
Sjef En Annelies :
Wordt dus een extra bijzondere reis. 10 jaar Kighare alweer.
Geniet ervan samen.
Grietjes van ons 2
06 Januari 2026 - 12:31
Hilde Kiers:
Safari njema! En van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum.
06 Januari 2026 - 16:02
Silvia:
Hoi Margot [e-38] Desiree, ik wens jullie een goede reis samen.
07 Januari 2026 - 09:36
Karlijn :
Mooie reis en maak er een mooi feest van daar!! Wat doe je prachtig werk!!
Liefs Karlijn
08 Januari 2026 - 05:26
Jan Paulussen:
Heel veel groetjes van ons vanuit een erg warm Australië en ik hoop dat je hebt kunnen vliegen. Kijken uit naar de verslagen.
10 Januari 2026 - 20:29
Noortje :
Heel veel plezier met dit mooie jubileum. Wat een geweldige mijlpaal en wat heb je veel bereikt.
11 Januari 2026 - 19:33
Groetjes Marjorie:
Gelukkig hoorde ik al via de whatts app dat jullie vlucht 'alleen maar' 'n uurtje vertraging had. Een van de weinig vliegtuigen die vertrokken. Maar alles voor het goede doel. Een hele fijne tijd weer en vooral genieten. Wat zou ik graag met de kwast in mijn handen staan om die prachtige hardhouten lessenaartjes en stoelen onder mijn handen te zien opkleuren. Maar volgend jaar weer een klas, dus.......
Nogmaals een hele fijne tijd samen.