De suikertante.
Blijf op de hoogte en volg Margot
12 Oktober 2021 | Tanzania, Same
De maïs is geoogst, de akkers zijn winderig en weids. We zien ook de vogels al in een diepe V zuidwaarts vliegen en ik vlieg nu met ze mee.
De KLM heeft z'n grootste vogel ingezet voor dit traject, de Dreamliner en hij zit propvol! 344 passagiers. Veel Fransen en Amerikanen en een hele congregatie Tanzaniaanse religieuzen.
In de bagage onder meer een hele dure echokop voor Same Hospital, een prachtig mooi koperen wijwatervat voor onze priestervrienden en een nederlandse vlag.
Het voelt of de suikertante haar extended family weer eens even lekker gaat verwennen. En het voelt nog beter om zèlf die suikertante te spelen!
Om honderden euro's te besparen op het ticket heb ik gisteren een hilarisch, maar CO2 onvriendelijk, vluchtje moeten maken van Brussel naar Amsterdam! Raar maar waar.Treintje naar Brussel, vluchtje van 25 minuten, treintje naar Tilburg en vanmorgen weer treintje naar Amsterdam!
Ja Google zegt dat ik al 1,5 keer de wereld ben rondgeweest dit jaar. Schiet zo wel op, ja!
Maar nog overal mondkapjes op. En voor deze keer PCR-stokken erin, neus+ keel. Ondanks mijn drie coronavaccinaties, omdat ik anders geen broodnodige QR-code kreeg!
Afijn, dit terzijde, we zitten inmiddels al boven de besneeuwde Alpentoppen.
De missie deze keer is de vlag in top te hangen bij ons nieuwe schooltje en te bediscussiëren hoe het plan van aanpak zal zijn, schoolgeld, lestijden, aantallen, leerkracht, meubilair etc.
We hopen in januari te kunnen beginnen met groep 3, wat een vreugde zal dat geven!
Het wordt een prachtig schooltje, twee lokalen om mee te beginnen. Met hele grote ramen en een magnifique uitzicht.
Het gebouwtje staat er nu. Extra stevige fundering. Gewapende betonlatijen rondom. Brede deuren. De dakconstructie is ook al klaar, gemaakt van eigen houtkap. Trouwens, de stenen zijn zelfgebakken.
Nu nog de golfplaten, is nog even een issue, maar dat zal wel goedkomen.
Dus gaan we nu lekker een feestje bouwen met de vlag in top, hollands en tanzaniaans, gezusterlijk naast elkaar. Een klompendansje instuderen met de kleuters, muziek met onze geitenvellen tamtam?
Uiteraard mag het "pannenbier" niet ontbreken.
Want feesten dat kunnen ze, van jong tot oud!
Heb nu al zin in een Kili baridi, een koud biertje. If you don't climb, you just drink!
Aha! We zijn er al.
We hadden prachtig zicht op de besneeuwde Alpentoppen, over de Middelandse zee en urenlang over de woestijn.
Nu eerst even nog een paar immigratie-en douanehobbels nemen.. en dan zal het nog 4 dagen duren eerdat ik op de eindbestemming ben. Eerst nog hier en daar bezoekjes afleggen in Moshi en Same aan onze Tanzaniaanse vrienden aldaar. Met een natje en een droogje op z'n tijd.
Reizen jullie in gedachten met me mee?
To be continued,
de Suikertante.
P.S. Goed aangekomen!
13 Oktober 2021 - 09:54
Silvia:
Hoi Margot, wat heb je het weer super mooi verwoord jouw reis en alle mooie plannen. Veel succes en plezier daar. Veel complimenten voor jouw mooie werk en enthousiasme wat je daar brengt. Lieve groet, Sil -
13 Oktober 2021 - 10:42
Ton:
Hoi Margot,
Leuk dat je weer in Tanzania bent.
En dat je Denis hebt ontmoet. Hij ziet er goed uit.
Is hij inmiddels klaar met zijn studie?
Veel plezier, dat gaat vast lukken.
Groet, Ton -
13 Oktober 2021 - 10:43
Jan Paulussen:
Groetjes en veel genot van je verblijf daar en ik vlieg wel mee. -
13 Oktober 2021 - 11:38
Paul:
Mooi verhaal weer Margot, geniet er weer van en tot ziens in Bonaire -
13 Oktober 2021 - 11:50
Jan Rensen:
Hee, Margot,
je bent er snel bij, ik dacht nog, ze kan er nooit al zijn, maar je creativiteit is nu zelfs IN het vliegtuig al op nivo !! Je gaat weer een mooie tijd tegemoet en ik zal met genoegen je mails lezen. En ik verheug me op november/december om je weer te zien voor een etentje. Tot de volgende mail !!
Jan Rensen -
13 Oktober 2021 - 13:35
Marijke De Jongh:
Wat een gezellige mail weer geniet weer van je omgeving waar je blij van word. -
13 Oktober 2021 - 19:04
Hedwig:
Hee Margot,
Ik zag jou pas nog rondscheuren in jouw blauwe Peugeot bij de rotonde bij ons...En nu lees ik dat je alweer weg bent naar Tanzania, wél gereisd in een ander blauw vervoersmiddel...Ik reis zeker in gedachten mee en wens je veel succes en geluk daar...
groetjes Hedwig -
14 Oktober 2021 - 15:59
Christel:
Weer veel plezier, Margot.
Leuk om zo de ontwikkelingen te blijven volgen. Grtjs Christel -
15 Oktober 2021 - 07:25
Dorien:
Mooi verhaal weer Margot , op weg naar dat mooie werk van jou!
Veel plezier en blijf schrijven ! -
19 Oktober 2021 - 08:39
Yvette :
Succes allen met 't schooltje en Margot veel plezier.
Benieuwd naar een volgend verslag .
Groetjes -
21 Oktober 2021 - 13:11
Ankie & Martin:
weer veel plezier in mooi Tanzania !